Anlægning af herregårdssten i for- og baghave

Have i Aabybro

Haven i Åbybro er omlagt udfra, at den nye have skal være enkel og så vedligeholdelses venlig, som muligt.Der ernbrugt helt almindelig materialer, som blot er sammensat på en enkel og effektfuld måde.

Belægningen i hele haven er udført i grå herregårds sten med slået kant. Både græsplænen og beplantninger er afgrænset med en enkelt række sorte herregårds sten.

 

Forhaven

Inden omlægningen af haven var forhaven en vedligeholdelses krævende gammel have. Der var store områder med bar jord og det var stort arbejde med at klippe de gamle buske, så de ikke ville blive for voldsomme. Belægningen var en meget lang sti parallelt med bygningen, som gjorde, at området virkede meget smalt.

Forhaven efter omlægningen

Beplantningen i den nye forhave er sammensat, så den er flade dækkende - det vil sige mindre synlig jord og mindre synlig ukrudt........! Der er dog stadig plantet flere "effekt buske," som giver området både høstfarver, frugter og bær.

Belægningen i den nye forhave er sammensat af områder med sti og områder med små opholds pladser. Dette åbner forhaven og nedtoner det ellers lange og smalle område.

havedesign før og efter

 

Baghave

Det samme gør sig gældende i baghaven. Beplantningen er udskiftes til mere flade dækkende beplantninger, og terrassen afsluttes nu med et plantebed kantet med herregårds blokke str. 14x14x21 cm, som harmonerer fint med den nye belægning af herregårds sten.