Afgrænsning af havens rum med stolpevæg

Plutonvej

I haven i Gug var det primært omlægning af terrasse område. Haven er en parcelhus have med en fantastisk udsigt ud over både by og landskab.

Terrassen

Ønsket fra beboerne var, at det skulle være en stor og rummelig terrasse. Men den fine udsigt måtte på ingen måde forringes, og derfor er der valgt en enkel og klassisk løsning til haven. 

Buus og Co - Have i Gug Buus og Co - Have i Gug

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse

Belægningen i haven er grå 50x50 cm betonfliser. I belægningen er der lavet et område i sorte 50x50 cm betonfliser. Denne markering af sorte fliser har samme effekt, som tæppet under spisebordet eller sofabordet i boligen - samler og giver ro.

 

 



Afskærmning ved terrasse

Ved hushjørnet var der behov for en afskærmning ud mod vej. Tidligere havde løsningen været et pileflet hegn, som er en markant afskærmning, der lukker området helt.

I den nye have blev der valgt en stolpevæg som afskærmningen. Stolperne er 7,5 x 15 cm tømmer, som er malet sorte og placeret med ca. 10 cm afstand. Stolpevægen virker som lamelgardiner - afskærmningen varierer alt efter hvilken vinkel de ses fra.

Stolpevægen lukker for indkig fra vej og åbner for det omkringliggende haverum, og det kaster iøvrigt fine skygger i haven.