Vedligeholdelsesfri have i Aalborg

Svalegårdsvej

Projektet omfatter omlægning af større forhave. Huset ligger parallelt med offentlig vej. Forhaven er meget synlig både fra bygning og vej. Kunden havde et ønske om, at området skulle være mindre vedligeholdelseskrævende, end det eksisterende var, men dog stadig frodig og varierende.

Indretning

Forhaven er forholdsvis stor, og den fungerer som en præsentation af villaen. Området indbyder ikke til ophold. Området er meget synligt og vedligeholdelseskrævende, hvis det ikke planlægges rigtigt - jo mere synligt jord  - jo mere synligt ukrudt.

Se havetegningen til højre

Indretningen af forhaven understreger linjerne i huset. Bøgepurret er placeret som akse mellem vindue og vej. Taks purret lukker haven af ud mod vejen og gør at beplantningen tilhører bygnings området og ikke vej området. 

Det resterende område mellem beplantning og vej er dækket med store sorte granitskærver. Ved at anvende store granitskærver virker området mere rustikt end ved brug af de meget små skærver

 

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse


Beplantning

Udover bøgepur og takspur består beplantninger af 9 ens hortensia plantet i 3 gang 3 rækker, bunddække af efeu samt enkelte effekt planter som sølvlys, prydgræsser samt masser af forårsløg.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse