Granitbelægning til Spar Nords hovedkvarter i Aalborg

Spar Nord

I sommeren 2012 vandt Buus & Co licitationen vedrørende etablering af ny forplade ved Spar Nord Skelagervej i Aalborg. Området er tegnet af C.F. Møllers Tegnestue og omfatter etablering af granitbelægninger ved hovedindgang samt langs bygning, etablering af beplantning langs bygning, samt opsætning af skulptur udført af Anders Friis - Friis Galleri i Skagen.

SparNord ProjektI etablerings perioden havde Buus & Co depot plads på parkeringspladsen ved Spar Nord. 

 


 

 

 


Belægningen ved hovedindgangen er lavet i lys grå granit bordursten størrelse B 30 cm x H 10 cm og L 90 cm - hver sten vejer ca. 170 kg. I belægningen er lavet linjedræn til afvanding af området.  Belægningen med de store bordursten fremstår harmonisk til den store bygning.

Stien langs bygningen er lavet af mørke grå chaussesten. Flere steder er der lavet små pladser, hvor der er belægning helt ind til bygningen. Dette giver en fin effekt, og det ellers lange smalle område langs bygningen, brydes dermed.

Der er i hele området lavet en tæt ens beplantning af efeu.

Sparnord ProjektSparNord Projekt
Etablering af sokkel til den meget smukke skulptur lavet af Anders Friis fra Galleri Friis i Skagen.

Buus & Co har iøvrigt etableret ny allé i indkørslen til Spar Nord. Der er plantet røn - Sorbus commixa 'Dodong'.

Der er plantet påskeliljer i græs rabatten mod Skelagervej langs Spar Nords parkeringsområde.